De verlegen vis Ferdinand

…Hoger en hoger ging hij, sneller en sneller schoot hij. Zijn vinnen werden groter en groter en werden zwiepende vleugels van vissenhuid…

De verlegen vis Ferdinand gaat over poetsvis Ferdinand die in een aquarium in Amsterdam woont. Ferdinand is sterk en stoer maar ook verschrikkelijk verlegen. Op een dag verzamelt hij al zijn vissenkracht en gaat de wijde wereld in. Hij ontmoet allerlei dieren, beleeft verschillende avonturen en … wordt verliefd.

De verlegen vis Ferdinand is de titel van het nieuwe kinderboek van Linde ten Broek. Het verhaal is af, maar waar zijn de tekeningen? Daarom heeft Linde het verhaal op heel veel plekken voorgelezen en 381 kinderen hebben een tekening gemaakt. Van al die tekeningen staan bijna 40 tekeningen in het kinderboek. Gaaf he! En weet je, op zaterdag 14 november om 16 uur lanceren we het kinderboek. Deels digitaal en deels in Bibliotheek De Witte Dame in Eindhoven. Corona proef en met een aantal kinderen die gewonnen hebben. Ferdinand en Linde hebben er Vet Veel Zin In! Dikke BLUBkussuh!